A spanyol helyszín szerződése 2026-ban lejár az F1-el. Ezt követően máshol rendezik meg a Spanyol Nagydíjat. Vajon hova költözhetik a katalán futamot?

A spanyol fővárosban gőzerővel dolgoznak azon, hogy a Jarama pálya, amely az 1980-as évek elején szerepelt utoljára a Forma-1-es naptárban. Hamarosan újra versenyhelyszín legyen a száguldó cirkuszban. A tervek szerint a jarama-i pálya olyan lesz, mint a zandvoorti. A két pálya rendkívül hasonló felépítésű.

A Marca információi szerint a madridi képviselők a Belga Nagydíj ideje alatt találkoztak a Forma-1 vezetőségével. Egyes hírek szerint 2026 után a Jarama pályára költöztetik a Spanyol Nagydíjat. A Spanyol Nagydíjnak otthont adó barcelonai pálya szerződése pont 2026-ban jár le. Így az sem zárható ki, hogy a spanyolországi futam átköltözik a fővárosba. A jaramai pályának ehhez persze még jó néhány feltételnek meg kell felelnie.

“Technikailag kivitelezhető és nem is olyan drága, mint egy új pálya építése. Nem a nulláról kezdünk, hanem megpróbálunk minden létesítményt felhasználni úgy, hogy a pálya e veszítse el identitását.”- mondta Jarno Zaffelli.