Az Alpine ezen a héten három pilótával tesztel a Hungaroringen. Ezen a teszten Esteban Ocon jövő évi csapattársát is kiválaszthatják. Nyck de Vries, Antonio Giovinazzi és ack Doohan kap lehetőséget a magyar pályán.

Sokak szerint a korábbi Formula-E-bajnok Nyck de Vries, az Alfa Romeo korábbi pilótája, Antonio Giovinazzi és az Alpine Academy juniorja Jack Doohan kaphat majd lehetőséget a magyar pályán.

A Hungaroringen ma keztődik el az Alpine tesztje. A teszten talán az is kiehülhet, hogy ki lesz Esteben Ocon csapattársa a 2023-as szezonban. Laurent Rossi, az Alpine vezérigazgatója az F1.com szakoldalnak elmondta, hogy csapat több pilóta közül is választhat. A jövő hónap végén be is jelenthetik Ocon csapattársát is.

Nyck de Vries Imolában kapott lehetőséget. Alex albon-t helyettesítette és az első F1-es versenyén jobb eredményt ért el, mint a tapasztaltabb Nicholas Latifi. Egyes hírek szerint az Alpine és a Williams is szívesen szerződtetné a holland pilótát. Antonio Giovinazzi viszont szeretne újra rajthoz állni. Az olasz pilóta is szóba jöhet, ha az Alpine is úgy dönt, hogy tapasztalt versenyzővel vág neki a 2023-as szezonnak. A 28 éves pilóta után a Haas is érdeklődik. Pierre Gasly továbbra is versenyben van az Alpine ülésért, d eúgy tűnik, hogy nem ő az elsőszámú jelölt.