A 2022-es szezonban a Mclaren és az Alpine küzdhet meg a konstruktőri bajnokság negyedik helyéért. Mind a két csapat bízik abban, hogy nem a motorbüntetések döntik el a negyedik hely sorsát.

Hatalmas küzdelem zajlik a Mclaren és az Alpine között. Az Alpine 125 pontot szerzett eddig. A Mclaren 107 pontot gyűjtött. A csata korántsem ért véget. Hat futam van hátra. Idén még 279 pontot lehet gyűjteni. Bármi megtörténhet. Nem kizárt, hogy a maradék futamok alatt lesz még motorbüntetés a Mclaren-nél és az Alpine-nál is. Ricciardo az egyetlen a négy pilóta közül, aki még nem kapott motorbüntetést. Andreas Seidl, a Mclaren csapatfőnöke reméli, hogy nem a motorbüntetések döntik el a konstruktőri bajnokság negyedik helyének sorsát.

“A cél az, hogy büntetés nélkül fejezzük be a szezont. Úgy gondolom, hogy Spa-ban nagyjából az összes Mercedes autó a legújabb motor specifikációt megkapta. Csak Lano volt az, aki egyel több büntetést kapott. Spa és Monza alkalmas volt arra, hogy egyes csapatok motort cseréljenek. Nem meglep, hogy több csapat a motorcsere mellett döntött.”- mondta Andreas Seidl.