Az F1-es vezetőség és a csapatok állítólag dühösek és frusztráltak az FIA-ra. A szervezet vezető testülete megtörte a hagyományt. A 2023-as naptárat a csapatok jóváhagyása nélkül adják ki.

Az FIA kedden osztotta meg a nyilvánossággal a 2023-as naptárat. A jövő évi naptár 24 futamból áll. A szezon a Bahrein Nagydíjjal kezdődik. November utolsó hetében zárul Abu Dzabiban ér véget. Három tripla hétvégét is tartogat a 2023-as versenynaptár. Az FIA a csapatok beleegyezése nélkül adta ki a jövő évi naptárat. Egyes hírek szerint az FIA nem tájékoztatta a Liberty Media-t a naptár megjelenéséről. A Stefano Domenicali irányítása alatt álló személyzet minden értesítés nélkül kiadta a 2023-as tervezetet.

A The Guardian szerint minden csapat elfogadhatatlannak minősítette az FIA hozzáállását. Az FIA ebben a szezonban többször is összetűzésbe került a csapatokkal. Nem ez az első eset idén, hogy némi feszültség érződik az F1-es szereplők és az FIA, valamint annak új vezetése között. A tavaly decemberben megválasztott Ben Sulayem érezhetően keménykezűbben igyekszik irányítani a sportot, amit akár a szezon korábbi részében hangsúlyos témává vált ékszerügy, akár a pattogás felszámolása érdekében kiadott technikai direktíva és jövő évi szabálymódosítások is jeleztek.