Nicholas Latifi három szezont töltött a Williams csapatnál. A szezon végén távozik a brit csapattól. Lejár a szerződése, de a csapat nem hosszabbít a kanadai pilótával.

Péntek délután érkezett a hír, miszerint Nicholas Latifi távozik a Williams csapattól. Minden bizonnyal jövőre már nem lesz ott az F1 rajtrácsán. A kanadai pilóta 2016-ban csatlakozott a gyári Renault istállóhoz teszt- és fejlesztőversenyzőként. Szabadedzésen nem kapott lehetőséget. A 2018-as szezonban csatlakozott a Force India csapathoz. Az év öt versenyhétvége első szabadedzésén vezethette is a csapat autóit. 2019-re átszerződött a Williamshez. Kanadában, Franciaországban és Belgiumban vezethette a csapat autóját a pénteki első szabadedzésen, majd a Williams októberben bejelentette, hogy az év utolsó négy versenyéből hármon ő kap lehetőséget a pénteki napon Robert Kubica helyén, szintén az első szabadedzéseken. A szezon során hat pénteki szabadedzésen vezethette az istálló autóját, majd az idényzáró Abu-dzabi Nagydíj előtt a Williams bejelentette, hogy a 2020-as szezontól Latifi lesz George Russell csapattára, átvéve Robert Kubica helyét. A 2022-es Magyar Nagydíj 3. szabadedzésének a győztese.

Az idei szezonban a legjobb eredménye egy 12. hely volt, amit az angol futamot ért el. Az Olasz Nagydíjon Nyck De Vries ülhetett Albon helyére, mivel a brit pilóta kórházba került. A holland első F1-es futamán sokkal jobb eredményt ért el, mint Latifi. Nyck De Vries pontot szerzett. Latifi csak a 15. helyen zárt.

“Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem mindenkinek a munkáját. A gyárban dolgozóknak és azoknak, akikkel együtt dolgozom a pálya mellett. A bemutatkozásom csúszott a járvány miatt. Végül Ausztriában már versenyezhettem. Nem értükl el együtt az az eredményt, amit szerettünk volna. Mégis fantasztikus utazás volt. Az első pontok megszerzése Magyarországon tavaly olyan pillanat volt, amit soha nem felejtek el. Pályafutásom következő fejezetébe lépek. A csapattal töltött időt különleges emlékként őrzöm. Tudom, hogy a csapat és én is keményen dolgozni fogunk a szezon végéig.”- írta Nicholas Latifi. Jost Capito a következőket mondta:

“Az egész csapat nevében szeretnék óriási köszönetet mondani Nicholasnak a Williamsnél végzett hároméves kemény munkájáért. Nagyszerű csapatjátékos. Nagyszerűen viszonyul kollégáihoz és munkájához. Az egész csapat kedveli és tiszteli.Az együtt töltött időnk a végéhez közeledik. Tudom, hogy a szezon végééig belead majd mindent. Én sok sikert kívánok neki. A versenyzésben és azon kívül is.”- jelentette ki a Williasm csapatfőnöke.