Nicholas Latifi a szezon végén távozik a csapattól. A kanadai pilóta három szezont töltött a brit csapatnál. Ki ülhet be Alex Albon mellé a következő szezonban?

Három szezon után véget ér Nicholas Latifi Forma-1 -es karrierje a Williamsnél. A brit csapat pénteken jelentette be, hogy elköszönnek a kanadai pilótától. Latifi nem azt hozta, amit vártak tőle. Mindössze két pontot szerzett és sokakból ellenszenvet váltott ki. Főleg a 2021-es Abu Dhabi Nagydíjon történtek után szerzett magának több ellenséget.

A Williams úgy döntött, hogy Latifi nem a megfelelő ember arra, hogy segítsen a középmezőnybe vinni a csapatot. Nem tud pontszerző helyen végezni. Alex Albon viszi a hátán a csapatot. A thai-brit pilóta 4 pontot szerzett eddig. Nyck De Vries csak egy futamon indulhatott, de már is pontot szerzett a Williams-nek. Ki érkezhet Latifi helyére?

Logikusan két versenyző jöhetne szóba. Mind a ketten kapcsolatban állnak a Williams-el. Logan Sargeant vagy Nyck De Vries lehet a legikus választás. Sargeant a Williams Pilóta Akadémia tagja. Az F2-es sorozatban versenyez és eddig két futamot nyert. Az elmúlt öt versenyen azonban kiesett. Így a bajnoki cím is elúszott. Nyck De Vries viszont már több éve próbál bejutni az F1-be. Az Olasz Nagydíjon helyettesíthette Alex Albon-t, aki végbélgyulladás miatt került kórházba. A holland pilóta első F1-es futamán pontot szerzett és három csapat listájára is felkerült. Alpine, AlphaTauri és Williams egyaránt érdeklődik a 2019-es Forma-2-es bajnok iránt.

Mivel a Williams az újjáépítési szakaszban van, tapasztalt pilótára van szüksége, aki Albon-al együtt azon dolgozik, hogy előre vigye a csapatot. A Forma-E címmel és a Mercedes tartalékosaként eltöltött évekkel a háta mögött De Vries a kiemelkedő választás lehet.