Az F1 hivatalosan is megerősítette. 2023-ban hat sprintfutamos hétvégét láthat majd a közönség. Az FIA hosszú késlekedése után végre rábólintott a tervekre.

A Liberty Media és az F1-es csapatok áprilisban még támogatták a sprintfutamok számának növelését, mivel az új formátumot sikernek tulajosították. Az FIA akkor még nem igazán támogatta a hat sprintutamból álló naptárat. Mohammed ben Szulajem FIA-elnök meg akarta nézni, milyen hatással lenne ez a pénzügyeikre. Tudni akarta, hogy ezzel az FIA is több pénzhez jut-e, és ezért kritizálták is őt több oldalról.

Országos zenés magazin

“Örömmel erősíthetjük meg. 2023-tól hat sprintfutam lesz a bajnokság része. A 2021-ben először bevezetett új formátum sikerére építve. A sprint három napon át tartó akciót biztosít a pályán, ahol a versenyzők mindannyian küzdenek valamiért a pénteki rajttól kezdve egészen a vasárnapi főversenyig. Ez még több drámát és izgalmat ad a hétvégéhez. A szurkolók, a csapatok, a promóterek és a partnerek visszajelzései nagyon pozitívak, a formátum új dimenziót ad a Forma–1-nek, és mindannyian szeretnénk biztosítani a jövőbeni sikerét.”- árulta el Stefano Domenicali. Idén Imola, Ausztria és Brazília adhatott és adhat otthont a sprintfutamnak. Az eredeti hat sprintversenyes terv szerint az F1 Bahreinben, Imolában, Kanadában, Ausztriában, Hollandiában és Brazíliában szeretett volna futamot rendezni.