Zhou Guanyu első évét tölthette az Alfa Romeo csapatban és az F1-ben is. Első évében elég erősen teljesített. Így az Alfa Romeo nem gondolkodott sokáig. Szerződést hosszabbított a kínai pilótával.

Zhou az első kínai pilóta, aki rajthoz állhatott az F1-ben. Idén debütált a Bahreini Nagydíjon. Valtteri Bottas csapattársaként állhatott rajthoz.

Az egykori F2-es versenyző stabil szezont teljesített eddig Bottas mellett. Többször volt műszaki problémája. Több ponttól elesett. Zhou Bahreinben a 10. helyen végzett. Kanadában pedig a nyolcadik lett. Monzában pedig ismét a 10. helyen zárt. Így 16 futam után a 17. helyen áll az egyéni pontversenyben.

Országos zenés magazin

Pályafutása legnagyobb bukása a Brit Nagydíjon volt. George Russell Mercedesének kerekével ért össze Zhou versenygépe és fejjel lefelé csúszott a gumifal felé. A kínai pilóta a gumifal mögé vágódott az Alfa Romeo-jával. Nem sérült meg. Ausztriában már versenyezhetett. Zhou a következőket mondta:

“Boldog és hálás vagyok az Alfa Romeónak a lehetőségért. Örülök, hogy újabb szezont teljesíthetek a csapattal. Az F1-be kerüléssel egy álom vált valóra. A szezonnyitó futam örökre emlékezetes marad. A csapat mindig támogatott. Az első naptól kezdve segítettek beilleszkedni. Még többet szeretnék elérni ebben a sportágban és a csapattal. Az év elején végzett kemény munka csak az első lépés. Sokat kell még tanulnom és fejlődnöm. Nagyon várom a folytatást….”- árulta el Zhou Guanyu.