Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója szerint a németeket nem érdekli annyira a száguldó cirkusz. Ezért évek óta nem láthatunk versenyt német földön.

Pár évvel ezelőtt még láthattunk Német Nagydíjat. Voltak olyan évek, mikor két német helyszínen is rendeztek futamot. Hockenheim és Nürburgring is adott már otthont egy-egy futamnak. Mostanra viszont úgy tűnik, mintha a német promóterek nem érdeklődnének az F1-es futam rendezés iránt.

Országos zenés magazin

“Ha valaki még mindig akar Német Nagydíjat, az én vagyok. A német képviselők azonban nem akarnak leülni velünk, és nem hozakodnak elő egyetlen konstruktív javaslattal sem. Tudjuk, hogy egy európai futam értéke más, mint a világ többi pontján. Ha egy Picassót akarsz magadnak, akkor sok pénzt kell kiadnod érte. Az én ajtóm nyitva áll bármilyen beszélgetés előtt……”- mondta Stefano Domenicali. Lehet, hogy a német rendezőket továbbra sem fognak érdeklődni az F1-es futamok rendezése iránt, mivel Sebastian Vettel a szezon végén visszavonul a sorozatból. Mick Schumacher is ott van a mezőnyben, az ő helye jelenleg egyáltalán nem biztosított a Haasnál.