2019 után újra visszatér az F1 Szingapúrba. Talán mondhatjuk, hogy ez a pálya a pilótákat eléggé megviseli. Nagy kihívás Szingapúrban versenyezni. Miért van ez így?

A COVID-19 járvány miatt 2020-ban és 2021-ben nem látogatott el az F1 Szingapúrba. Ezen a hétvégén visszatérünk az ázsiai országba és újra láthatunk villanyfényes futamot. Az éjszakai futam a rajongók és a pilóták kedvencévé vált. A pálya egy utcai versenycsík. A Szingapúri Nagydíj azonban az egész szezon egyik legnehezebb eseményeként is híres. A pilóták kemény edzéssel készülnek erre a futamra.

De miért jár nagy kihívvásal?

A páratartalom mindig nagy Szingapúrban. A logika azt diktálja, hogy az éjszakai verseny hűvösebb, mivel nem süt a nap. Szingapúr körülbelül 85 mérföldre van az egyenlítőtől, ami azt jelenti, hogy magas a páratartalom. Szeptemberben, amikor a versenyt általában rendezik a páratartalom 96% körül mozog. Éjszaka, amikor az összes program véget ér, akkor a páratartalom 80%-asra csökken. A pilótafülkében nagyjából 60 fok lehet.

A pálya kicsit több, mit 5 kilométer hosszú. 23 kanyarból áll. A leghosszabb egyenes azonban mindössze 800 m hosszú. Ez azt jelenti, hogy kevés ideje van a pilótának pihenni. A futam 61 körös. Közel két órás a versenytáv. Esteban Ocon is örömmel tér vissza Szingapúrba, de nem ez a kedvenc pályája. “Ez a pálya nagyon göröngyös és nagy kihívás számunkra. Imádom Szingapúrt, de azt kell mondanom, hogy maga a pálya nem a kedvencem.