Lewis Hamilton a szingapúri futamon több körön át üldözte Carlos Sainz-t, aki a harmadik helyen haladt. Reális esélye volt egy dobogós hely megszerzésére. A britnek ez nem jött össze. A hétszeres világbajnok vállalta minden hibáért a felelősséget.

Lewis Hamilton komoly csatát vívott a harmadik helyért a verseny zömében Carlos Sainz-al. A csata akkor dőlt el végleg a spanyol pilóta javára, mikor a Mercedes versenyzője elfékezte magát és eltalálta a falat. Lewis Hamilton a futam után csalódottan mondott pár szót a szingapúri versenyéről:

“Azt hiszem, elég tisztességesen kezdtük ezt a hétvégét. Nagyon szerencsétlenül alakult a vége. Nehéz volt az előzés, és ott volt a 7-es kanyarban történt zárlat. Amikor ilyen dolgok történnek, az ember szíve egy kicsit elszorul. Ilyenkor újra felállsz és megpróbálod. Nem ez volt a legjobb nap, de már alig várom a holnapot. Minden elszállt az ablakon, amikor ütköztem. Szóval elnézést kérek a csapattól, de ilyen az élet, tanulunk belőle.”- mondta Lewis Hamilton a Sky Sports-nak.