Az Alpine elég jól teljesített Szingapúrban. Még egy jó eredményt is elérhettek volna. Vasárnap azonban Fernando Alonso-nak és Esteban Ocon -nak is fel kellett adnia a futamot. A francia csapat szerint ugyanolyan hiba léphetett fel mindkét autóban.

A Szingapúr Nagydíj felénél sem jártunk. Alonso, majd hét kör elteltével Ocon-nak is fel kellett adnia a futamot. Alonso épp Verstappen-el csatázott. Az Alpine megadta magát. A 28. körben Ocon autója is elfüstölt. Ez elég rosszkor jött a francia csapatnak. A Mclaren és az Alpine is szeretné megszerezni a konstruktőri bajnokság negyedik helyét. Az Alpine Szingapúrban nullázott. A Mclaren kettős pontszerzésnek örülhetett. Az Alpine visszacsúszott az ötödik helyre. Négy ponttal vannak lemaradva a wokingi csapattól.

Országos zenés magazin

“Kár érte. Egész hétvégén versenyképesek voltunk. Úgy tűnik, mindkét autónál hasonló erőforrás-probléma lépett fel. Ezt részletesen ki fogjuk vizsgálni. Fontos, hogy megtudjuk a hiba okát. Ilyen többet nem fordulhat elő. Ilyen viszont megtörténhet a versenyzésben. Igaz, most csalódottak vagyunk. Ezen a héten Japánba utazunk. Már alig várjuk, hogy visszatérhessünk Suzukába, hogy versenyezhessünk ezen a fantasztikus pályán.”- árulta el Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke. Esteban Ocon a következőket mondta:

“Frusztráló nap volt ez a csapat számára. A motor hiba miatt az én versenyem korán véget ért. Tudom, hogy a csapat vizsgálja a hiba okát. A pozitívum az, hogy az autónk egész hétvégén jól teljesített. Tudjuk, hogy jó a tempónk. Mehetünk Japánba. Suzuka a kedvenc pályám. Szóval, most erőt veszünk magunkon és erősebben térünk vissza.”- árulta el Esteban Ocon.