Pierre Gasly azok közé tartozott, aki nem volt túl elégedett a szingapúri futamon történtekkel. Szerinte komoly pontoktól estek el a rossz stratégia miatt.

Pierre Gasly viszonylag kényelmesen autózott a legjobb hétben a futam első felében. Jött egy kritikus váltás. Az intermediate gumikról a száraz abroncsokra váltottak. Csapata azonban túlságosan is korán hívta őt a bokszba. Így több helyet veszített. Csak a 10. helyet tudta megszerezni. Gasly a következőket mondta:

Országos zenés magazin

“Szerintem nem végeztünk jó munkát. A hetedik helyen voltunk, a két Aston Martin előtt. Minden a kezünkben volt, de eldobtuk az egészet azzal, hogy túl korán álltunk ki. Nem volt kommunikáció, nem volt párbeszéd, és nem is értem, miért. Kockáztattunk, de semmi szükség nem volt rá semmi szükség. Szóval kimentünk a bokszba, míg a többiek kint maradtak, így végül négy autó is mögénk tudott vágni. Nagyon csalódott vagyok. Visszaestünk a kilencedik helyre a bajnokságban. Daniel messze mögöttünk volt, de kint maradt a pályán, ahogy nekünk is kellett volna, és végül az ötödik lett. Kilenc fontos pontot vesztettünk. Szóval egyszerűen csak szomorú vagyok, és nem örülök a teljesítményünknek.”- árulta el Pierre Gasly.