Sebastian Vettel az év végén visszavonul. A négyszeres bajnok úgy érzi, hogy ha 2022-ben a győzelemért harcolhatna, akkor is befejezné pályafutását.

Sebastian Vettel elárulta, hogy akkor is befejezné F1-es karrierjét, ha még ma is a győzelemért és a bajnoki címért harcolhatna. Vettel a Magyar Nagydíj előtt jelentette be, hogy ez lesz az utolsó éve az F1-ben. 15 év után hátat fordít a száguldó cirkusznak. A 2022-es Abu Dhabi Nagydíj után fejezi be, hogy több időt tölthessen fiatal családjával.

Vettel karrierjének második fele nem volt olyan sikeres, mint az első. 2020 után csak két pódiumos helyezést ért el. 53 győzelmet aratott. Az utolsó győzelmét 2019-ben ünnepelhette Szingapúrban, a Ferrari színeiben. 2020-ben az Aston Martin-nál töltött ideje alatt szinte csak a középmezőnyben küzdhetett. Bakuban állhatott fel a pódiumra az Aston Martin színeiben. Vettel úgy gondolja, hogy ha ma a győzelemért vagy a bajnoki címért harcolna, akkor is visszavonulna a 2022-es szezon végén.

“Visszavonulnék-e, ha ma nyernék az Aston Martin-al? Nem tudom. Vajon visszavonulnék, ha nagyon versenyképes lettem volna az elmúlt három-négy évben? Futamokat nyertem és a bajnokságért harcolhattam volta? Vagy nyertem volna még egy címet? Lehet, hogy ugyanerre a döntésre jutottam volna. Az is előfurdalhat, hogy maradnék még. Lehetetlen megmondani, de megfordult a fejemben. A 10. helyezés nem okoz örömet nekem, mert tudom, milyen nyerni. Hűnek kell lenned önmagadhoz. Szeretek nyerni. Önzőnek és egoistának hangzik, de a győzelem az, ami hajt.
Még mindig szeretem a sportot. Még mindig szeretem a versenyzést. Nehéz döntést hoztam meg, de egy ideje már gondolkodtam rajta. Tudom, mekkora elköteleződést igényel ez a sport, és úgy érzem, itt az ideje más dolgokra is.”- árulta el Sebastian Vettel.