Pierre Gasly azt mondta, hogy „nagyon hálás” a Red Bull-nak. A francia pilóta hosszú évek után elhagyja a Red Bull családot. 2023-ban az Alpine csapat pilótája lesz. Gasly elárulta, hogy Franz Tost-nek könnyes volt a szeme, mikor bejelentették távozását.

Gasly 2014-ben csatlakozott a Red Bull junior programjához. Közvetlenül Franz Tost irányítása alatt versenyzett. 2018-ban érkezett meg a Toro Rosso csapathoz. Gasly volt az, aki a leghosszabb ideig volt a Toro Rosso és a név váltás után az AlphaTauri pilótája. 2023-ban az Alpine csapatnál folyatja. A Red Bull felbontotta a szerződését és elengedte a francia csapathoz. Franz Tost fájó búcsón búcsúzik Gasly-tól. Gasly ezekről a percekről beszélt.

“Mindent köszönök Helmut Marko-nak és Christian Horner-nek. hosszasan beszélgettem Helmut-al. Franz nagyon közel volt ahhoz, hogy elsírja magát, amikor megtudta a hírt. Nagyon erős kapcsolat van közöttünk. Nagyon jó volt vele dolgozni. Voltak, akiknek nehéz volt elfogadni, mások megértették, hogy távozom. A nap végén mindannyian megértették, mekkora lehetőség ez számomra. Nagyon hálás vagyok ezért.”- árulta el Pierre Gasly. Twitter posztjában a következőket írta:

“Kapcsolatunkban voltak hullámvölgyek, de úgy gondolom, hogy ez egy jó alkalom arra, hogy tisztázzuk, mi történt a múltban. Ezért nem aggódom.”