Fernando Alonso nem tudta befejezni a Mexikó Nagydíjat. Az Alpine motorjában egy henger megadta magát. A francia csapat szerint hihetetlen, hogy mindig csak vele történik ilyesmi.

Mexikóban is folytatódott Fernando Alonso pechsorozata. Alonso a vasárnapi futamon technikai hibával találta magát szembe. Egy remek eredmény úszott el. A futam után adott interjújában viszont külön kiemelte, hogy ezek a problémák megint nála jöttek elő, Esteban Ocon nevét pedig nem mondta ki…

“„A 14-es autó mindig megáll, a 14-es autónak mindig megbízhatósági gondja van. Húsz körrel a vége előtt tönkrement egy henger a motorban.
Onnantól öt henger működött csak, húsz százalékkal gyengébb lett a motor. Húsz másodperccel voltam a McLarenek és a csapattársam előtt, addig a pontig szerintem kiváló versenyt futottam, és a tempót tekintve Austin mellett ez volt a legjobb futamom. Hogy ezért voltam-e frusztrált? Hát persze, már eddig is hatvan pontot vesztettem idén. Most elment még hat, szóval már hatvanhatnál tartok, ráadásul ezekből mindig az ellenfelek profitálnak, mert ők még többet is szereznek emiatt…….”- jelentette ki Fernando Alonso.

PlanetF1