Az F1 egyre nagyobb tömeget vonz. Szinte minden helyszínen tele voltak a lelátók. Mexikóban még a paddock is zsúfolttá vált. Ez a versenyzőket is frusztrálta. A pilóták nagyobb tiszteletet kérnek a személyes terükkel kapcsolatban. Ricciardo szerint is több tisztelet jár a pilótáknak.

A 2022-es szezon többi futamához hasonlóan az F1 Experiences számos VIP jegyet és paddock belépőt adott el. A pilóták szerint sokkal több ilyen jegyet adtak el, mint szabadott volna. Többen is arról számoltak be, hogy a csapatok vendéglátó egysége és garázsa közötti kicsit úton is nehezen jutottak át. A rajongók megragadták őket egy közös képért, autogrammért. A téma előkerült a pilóták pénteki eligazításán is, ahol többen is hangot adtak a vegyes érzéseiknek.

“Nekem nincs bajnok azzal, hogy embereket engednek be a paddockba. Viszont úgy érzem, hogy egy pár vendég nem igazán tiszteli azt a személyes teret, amire nekünk szükségünk van a munkánkhoz. Még az időmérő kezdete előtt is képeket kértek tőlem. A csapattagokon kívül másoknak nem is szabadott volna ott lennie. Mi elsősorban dolgozunk itt, és a szabadidőnket szenteljük a szurkolóknak. Ezen a hétvégén viszont nem mertem kijönni a motorhome-ból.”- árulta el Pierre Gasly. Lando Norris szerint a szurkolóknak hálásnak kéne lennie, hogy a többi sportághoz képest példátlanul nagy szabadsággal belépést kaphatnak a pilóták munkaterületére. Ricciardo szerint szükség van egy bizonyos határra.

“Úgy érzem, hogy a többi sportban a szurkolók tiszteletteljesebbek. Különösen a felnőtteknek kéne tisztában lennie azzal, hogy nekünk mennyit kell dolgoznunk a paddockban. Szerintem ennél több tiszteletet érdemlünk. Őszintén, idén sokkal hektikusabb lett a paddock. Az érmének azonban két oldala van. 10 évvel ezelőtt szerintem a paddock sokkal unalmasabb volt. Tetszik, hogy hangulatos lett a paddock. Viszont szükség van egy bizonyos határra. Igazi kiváltság, hogy valaki beléphet ide. Viszont annak, aki a paddock területére lép, érettebben kéne viselkednie. Ez nem minden helyszínen volt így. Az emberek néha teljesen elveszítik a fejüket. Jó lenne, ha a paddocknak is lenne valamilyen szabályzata, nem akarom, hogy minden biztonsági őrökkel legyen tele.”- jelentette ki Daniel Ricciardo. Az ausztrál pilóta azt is hozzátette, hogy közvetlenül azelőtt, hogy a pályára hajtana, már nem akar a rajongókkal foglalkozni.