Lewis Hamilton a napokban azt mondta, hogy 2023 után is szeretne a Mercedes csapatnál dolgozni és az F1-ben maradni. Korábbi csapattársa, Valtteri Bottas szerint csak egy dolog motiválhatja Hamilton-t. Ezért nem vonul vissza.

Valtteri Bottas úgy véli, hogy a 2021-es szezon vitathatott végjátéka és a Mercedes idei rossz formája motiválhatja Hamilton-t. A finn szerint ez az oka annak, hogy a brit pilóta 2023 után is szeretne az F1-ben versenyezni.

2021-ben Hamilton és Verstappen hatalmas csatát vívott a bajnoki címért. A szezonzáró futamon azonban vitatott körülmények között elvesztette a küzdelmet és Max Verstappen lett az F1 új bajnoka. 2022-ben a Mercedes nem tudta felvenni a versenyt a rivális Red Bull és a Ferrari tempójával. Hamilton 20 futamból egyet sem tudott nyerni. Jelenlegi szerződése 2023 végén jár le. A napokban azt mondta, hogy szeretne 2023 után is maradni a Mercedesnél. Bottas, aki 2017 és 2021 között Hamilton mellett versenyzett a Mercedesnél, nem lepődik meg azon, hogy korábbi csapattársa folytatni akarja F1-es pályafutását

“Szerintem nem elégedett azzal, ami tavaly év végén történt. Sőt, az idei évvel sem. Úgy tűnik, még mindig élvezi, és azt hiszem, az utóbbi időben ismét visszatért a maga szintjére. Miért ne folytatná? Imád versenyezni. Minden versenyző más. Szerintem csak rajtad múlik, hogy meddig akarod ezt csinálni.”- árulta el Valtteri Bottas.