Sebastian Vettel az utolsó két futamát tölti az F1-ben. A négyszeres bajnok több időt szeretne tölteni a családjával. A német pilóta szerint arra is van esély, hogy visszatér a száguldó cirkuszba, de nem lesz könnyű.

Vettel a szezon végén visszavonul. A négyszeres bajnok a sportág hetedik legtapasztaltabb pilótájaként fogja ezt megtenni. A 2022-es Abu Dhabi Nagydíj lesz a 300. versenye. Ezek után egy másik jövő vár rá. A német Der Spiegelnek nyilatkozva Vettel elismerte, hogy jelenleg az F1 utáni életre gondol. Vettel szerint a 2023-as éve olyan lesz versenyzés nélkül, mintha rehabilitáción esne át.

“Szeretném azt mondani, hogy nem térek vissza, de nem tehetem. Nem tudom megmondani, hogy hogyan állok majd a dolgokhoz két év múlva. Ami a fizikai állapotot illeti. Olyan sportot űzök, amelyhez két év szünet után is visszatérhet az ember. Azonban szeretném, ha két év múlva is azt mondanám: “Nem, köszönöm, nincs szükségem többé versenyzésre. Én biztos nem lesz F1-es szakérő riporter. Lehet, hogy nézni fogok a versenyeket. Az F1-ben töltöttem az életem nagy részét. Érdekes lesz az F1 nélküli élet. Olyan lesz, mintha egy rehabilitáción mennék keresztül……”- árulta el Sebastian Vettel.