Valtteri Bottas azt reméli, hogy a következő években is maradhat a Sauber csapatnál. A finn pilóta örülne, ha 2026-ban az Audi F1-es projektjének is részese lehetne.

Valtteri Bottas örül annak, hogy az Alfa Romeo-val versenyezhet. Ezelőtt pár évet a Mercedesnél töltött. Lewis Hamilton csapattársaként állhatott rajthoz. Az Alfa Romeo név már nem sokéig marad az F1-ben. 2024-ben megszakadt a kapcsolat az autómárka és a Sauber között. A svájci csapat az Audi nevet kapja. 2016-ban már erőforrást is az Auditól kapják. Bottas alig várja, hogy az „új” Forma-1-es csapattal dolgozhasson?

“Miért is ne? Még csak 33 éves vagyok, reményeim szerintem akkor is itt leszek még a mezőnyben. Ha a teljes képet figyelembe vesszük, óriási hír volt az Audi belépése, mert a Sauber és az Audi együttműködésének potenciálja nagyon nagy. Senki nem kételkedhet az elköteleződésükben, mert több okból is jó munkát akarnak végezni. Szerintem minden egyes versenyző örülne annak, ha részese lehetne ennek a projektnek, különösen én, miután már van tapasztalatom a csapattal kapcsolatban. A létesítmények megvannak, de még mindig van hova javulni.”- árulta el Valtteri Bottas.

racingnews365.nl