Nicholas Latifi nem kapott új szerződést és lehetőséget a Williams-től. Más csapatnál már nem talált helyet. A kanadai pilóta elismerte, hogy napjai a Forma-1-ben meg vannak számlálva. Szerinte már nem tér vissza az F1-be.

Nicholas Latifi 2020-ban az F2-es bajnokságból megérkezett az F1-be. Már a debütálása első pillanataitól kezdve nyomás alatt volt. Az első szezonja alatt nem szerzett pontot. Igaz, akkori csapattársa George Russell sem szerepelt túl jól. Latifi-t sokan elítélték a 2021-es Abu Dhabi Nagydíj után. A kanadai pilóta összetörte autóját. A pályára gurult a biztonsági autó. A Safety Car-os fázis végén Max Verstappen meg tudta előzni Lewis Hamilton-t és így bezsebelte a bajnoki címet is. Sokan Latifi-t okolták a kialakult helyzet miatt.

Latifi 2022-es szezonja is nehezen indult. Jost Capito újra és újra megdöntötte az a pletyka, miszerint Latifi nem folytatja a Williams-nél. Pedig egy idő után beismerték, hogy Latifi-val nem hosszabbítanak. Az Olasz Nagydíj után érkezett a bejelentés. Latifi utolsó szezonját tölti a Williams-nél és így valószínűleg az F1-ben is. Latifi egyike annak a három 2022-es versenyzőnek, akik nem szerepelnek a rajtrácson a következő szezonban.

“Azt hiszem fontolóra kell vennem a tartalékos pilóta szerepet, ha szeretnék visszatérni az F1-be. Őszintén szólva nem látok sok esélyt a visszatérésre. Nyilván Alex-nek sikerült tavaly visszatérnie. Megmutatta, hogy lehetséges, de talán más helyzetben volt, mint én. A Red Bull-nak nem kellett lecserélnie. Még azt sem mondták, hogy „hát, ez nagyon nehéz döntés volt, még mindig nyilvánvalóan nagyon nagyra értékeljük”. Az F1-ben tartották. Mindig benne volt a visszatérés esélye. Szerintem nagyszerű, hogy visszakerült a rajtrácsra. Megérdemelt, hogy ott legyen. Én annak nem látom értelmét, hogy tartalékos legyek. Főleg úgy nem, hogy nem lenne esélyem a visszatérésre. Így nem vállalnám. Nem szeretnék hosszútávon tartalékos pilóta lenni. Ha jövőre nem találok olyat, ami számomra megfelelő, lehet, akkor tartok egy év szünetet. Még minden lehetőség nyitva áll. Még fiatal, 27 éves vagyok. Nyilvánvalóan úgy érzem, hogy lenne mit bizonyítanom. Szóval ez nem azt jelenti, hogy 100 százalékban az IndyCar-ban szeretnék versenyezni. Ha nem tudok egy évet végig versenyezni, akkor tartok egy év szünetet.”- árulta el Nicholas Latifi.