Lewis Hamilton és a Mercedes idén még egy futamot sem nyert. A hétszeres bajnok úgy véli, hogy a Brazil Nagydíjon lehet az utolsó esélyük arra, hogy megszerezzék az idei első győzelmüket.

A Mercedes idén nem tudta felvenni a versenyt a Red Bull-okkal és a Ferrarikkal. Mexikóban már láthattunk javulást. A Ferrarik előtt végeztek, de a Red Bull-al még nem tudtak megbirkózni. Igaz, a hírek szerint a Ferrari letekert motorral versenyzett Mexikóban. Hamiltont arról kérdezték, hogy Brazíliában megszerezőheti-e idei első győzelmét. Erre a brit pilóta így válaszolt:

“Őszintén szólva minden alkalommal, amikor megérkezünk egy pályára, így vagy úgy meglepődünk, hogy mekkora a különbség. Vagy közel vagyunk vagy messze a többiektől. Nem tudom, hogy az autó itt mire lesz képes. Nem tudom, hogy olyan közel leszünk-e, mint Mexikóban. Nem hiszem, hogy mi vagyunk az esélyesek, de remélem, meg fogunk lepődni. Tudjuk, hogy hol működik az autó, melyik kanyarokban. Arra számítok, hogy ez nem a mi pályánk lesz, de az időjárás is közbeszólhat. Szerintem az utolsó két versenyen közül itt lehet a legtöbb esélyünk arra, hogy győzzünk. Szerintem Abu Dhabi-ban a hosszú egyenesek miatt nem lesz sok esélyünk.”- árulta el Lewis Hamilton.