Erősödnek azok a pletykák, miszerint Mattia Binotto-t is leváltja a Ferrari, ha az olasz csapat nem tudja megőrizni második helyét a konstruktőri versenyben.

Leo Turini rendkívül hiteles olasz médiaforrásnak számít. A bennfentes szakértő a Formula Passionnek nyilatkozva arról számolt be az elmúlt napokban, hogy a Ferrari elnöke, John Elkann aggódik a Mercedes brazíliai teljesítményét látva.

A Ferrari remekül kezdte a 2022-es Forma-1-es szezont. Az idény első három futamából kettőt is megnyert. Azóta viszont felütötték fejüket a technikai problémák és a stratégiai hibák. Kicsúszott a kezükből a vb címért folytatott verseny. A konstruktőri bajnokságban a második helyük is veszélybe került. A Mercedes folyamatosan javul. Brazíliában kettős sikert arattak és minden bizonnyal Abu Dhaniban is gyorsak lesznek. Ha a Ferrari nem tudja megtartani második helyét a konstruktőri bajnokságban, akkor Mattia Binotto-t is leválthatja a Ferrari. Legalábbis a pletykák szerint.

Miért nem tudta a Ferrari felvenni a versenyt a Red Bull-al? Erre egy magyarázat van. Mattia Binotto csapatfőnök szerint egészen egyszerűen túl gyorsan elfogyasztották a 2022-es költségvetési sapka összegét. A Mercedes jobban beosztotta a költségvetést és fokozatosan előre tudtak lépni.

Egyes hírek szerint a Ferrarinak már a jelöltjei is megvannak Binotto helyére. Amennyiben megköszönik a jelenlegi csapatfőnök munkáját: az Alfa Romeót vezető Frederic Vasseur és az az Antonella Coletta, aki jelenleg a Scuderia GT-programjának a vezetője. Azt is hozzáteszi, hogy jelenleg a Sauber-vezér Vasseur a nagyobb esélyes, ráadásul azt is megjegyzi, hogy a francia szakember jó barátja Charles Leclerc menedzserének, Nicholas Todtnak is.Az olasz újságíró a következőt mondta: “Binotto csak akkor folytathatja a munkát, ha a felső vezetés teljes bizalmát élvezi“ – szögezte le Turini.