Daniel Ricciardo cáfolta azokat a híreket, miszerint visszatérne a Red Bull csapathoz, mint tartalékos pilóta. Az ausztrál kijelentette. Ha tudja mi lesz vele 2023-ban, azonnal nyilvánosságra hozza.

Daniel Ricciardo utoljára ülhet autóba Adu Dhabi-ban. 2023-ra nincs érvényes szerződése. Ricciardo nem titkolta, hogy jövőre is az F1-ben szeretne maradni. Korábban elárulta, hogy tartalékos szerep is szóba jöhet. Innentől kezdve megindultak a találgatások. Előbb a Mercedes, majd a Red Bull tartalékosaként szóló pletykákról olvashattunk, hallhattunk. Brazíliában is kapott olyan kérdéseket, ami a jövőjével kapcsolatos. Az ausztrál pilóta elárulta. Semmilyen megállapodást nem kötött egyik csapattal sem. Arra a kérdésre, hogy közel áll-e a jövője eldöntéséhez, Ricciardo a F1Híreknek azt mondta:

“Nem igazán. Még nincs semmi eldöntve. Nem tudok megerősíteni semmit. Ha tudok valamit, akkor el fogom árulni.”- kezdte Ricciardo. Arra a kérdésre, hogy folytat-e tárgyalásokat a Red Bull-al, így válaszolt: “Nézd, ahogy korábban mondtam, nincs mit rejtegetnem. Mindenről szabadon beszélhetek bármiről. Jelenleg nincs mit mondanom. Ha történt volna valami, hidd el elmondanám. Semmi nem tart vissza.”- árulta el az ausztrál pilóta. Helmut Marko Brazíliában megerősítette, hogy folynak a tárgyalások Ricciardóval, de ragaszkodott hozzá, hogy a megállapodás csak a 2023-as tartalék szerepkörre terjed ki.

“Tárgyalásokat folytatunk Daniel Ricciardo-val. Elsősorban tartalékpilóta, a szimulátorpilóta és a különféle promóciós megjelenésekről volt szó. Nem versenyzői ülést kínáltunk neki.”- árulta el Helmut Marko. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko Brazíliában megerősítette, hogy folynak a tárgyalások Ricciardo-val, de ragaszkodott hozzá, hogy a megállapodás csak a 2023-as tartalék szerepkörre terjed ki. Lehet, hogy Ricciardo 2024-ben az AlfaTauri-val tér majd vissza.