A Mclaren ülönleges dizájnt alkalmaz majd az idény utolsó futamán. Egy szponzorukkal közösen indított kampánynak köszönhetően Anna Tangles műve kerül majd fel a versenyautóikra.

A Mclaren idén nem először áll rajthoz egyedi festéssel. Szingapúrban és Japánban sem a megszokott festéssel láthattuk a wokingiakat versenyezni. Ma hivatalosan is bejelentették, hogy ezúttal a Vuse cégével közösen megálmodott Driven by Change programon keresztül egy libanoni művésszel dolgoztak együtt.

Az autó alap színei megmaradnak. Anna Tangles alkotása főként az oldaldobozokon és az első szárnyon vehető észre. Az áramló formák pedig egymásba fonódnak. A McLaren kampánya már tavaly is látványos festést generált, amikor egy Egyesült Arab Emírségekben élő művész, Rabab Tantawy által készített dizájnt mutattak be.

“Egész életemben szerettem az F1-et. Sosem hittem volna, hogy egyszer majd egy nagydíjon mutatják be az alkotásomat. Mindez a Driven by Change-nek köszönhető. A szabadidőmet más művészek, különösen más közel-keleti női alkotók képzésének és bátorításának szentelem, hogy felvállalják szenvedélyüket és képességeiket, így kiváltság, hogy egy olyan közösség tagja lehetek, amely ugyanezt a törekvést támogatja, hogy az alá becsült művészeket ilyen módon megerősítse.”- árulta el Anna Tangles.


planetf1