Mick Schumacher szerződését nem hosszabbította meg a Haas. A hétszeres bajnok fia nem lesz ott a 2023-as rajtrácson. Elárulta, hogy nyitott lenne egy tartalékos szerepre.

Csütörtökön jött a hír, miszerint Mick Schumacher szerződését nem hosszabbítja meg a Haas. Helyére Nico Hülkenberg-et szerződtették. Schumacher 2022-ben nem tudta felvenni a ritmust Kevin Magnussen-el. A német pilóta szerint javuló formát mutatott idén. Jobban teljesített, mint 2021-ben.

“Nyilvánvalóan ez bizonyos szempontból kiábrándító, mert úgy érzem, eddig jó munkát végeztem. Másrészt a csapat úgy döntött, hogy más utat választ. Ezt tiszteletben kell tartanom. A jövőmre koncentrálok. Biztosan voltak hullámvölgyeink, de úgy gondolom, hogy a trend mindig felfelé mutatott, és szerintem ez a fontos. Ez még csak a második évem a Forma-1-ben. Nem is tudom, hogy tényleg egy évnek számíthat-e, mert nyilvánvalóan nehéz volt. A mezőny végén voltunk. Idén meg kellett szoknom, hogy a középmezőnyben harcolunk. Úgy érzem, hogy az év során ez sikerült, és úgy érzem, minden helyzetből kihoztam a maximumot. Egyszerűen olyan helyzetbe akarom helyezni magam. Legyen szó tartalékos vagy versenyzői szerepről.”- árulta el Mick Schumacher.