A Haas csapatfőnöke, Guenther Steiner elárulta, hogy még azelőtt beszélni akart Daniel Ricciardo-val, mielőtt a Mclaren felbontotta volna a szerződését. Az ausztrál pilóta nem fogadta el az amerikai csapat ajánlatát.

Ricciardo bevallotta, hogy az év nagy részében nem volt jó formában. Lando Norris sorra jobb teljesítményt nyújtott. Így helyére az F2-es bajnokot, Oscar Piastri-t szerződtették. Így Ricciardo egy évvel kevesebbet tölthetett a Mclaren-nél, hiszen szerződése 2023 év végéig szólt. A szerződését idő előtt felbontották.

Ami a Forma-1-ben való maradást illeti, Ricciardo visszautasította azt a lehetőséget, amit a Haas ajánlott neki. Ricciardo nem lesz ott a 2023-as rajtrácson. Egyes hírek szerint a Red Bull visszafogadja és tartalékos szerepet fog betölteni. Ricciardo ezeket a híreket még cáfolta. Guenther Steiner elárulta, hogy beszélni akart vele. Ajánlatot akartak tenni az ausztrál pilótának. Bár azt is hozzátette, hogy Ricciardo idén nagyon rossz formában volt. Így nem biztos, hogy létrejött volna az együttműködés.

“Kezdetben kinyújtottam a kezem. Mielőtt a Mclaren felbontotta volna a szerződését beszéltem vele. Tudni akartam, mihez kezd 2023-ban. Ettől a ponttól nem jutottunk tovább. Nem sokat beszéltünk. Talán jobb is a múlt hétvége után. Így már nem fogadnám a hívását. Dannynak idén nyilvánvalóan nem ment jól. Különben még mindig a McLarennél maradna. Ezt is figyelembe kellett vennünk. Tudtuk, hogy ez nem a karrierjének csúcsa. Még mindig nem értem, mert szerintem nagyon jó pilóta. Versenyeket nyert a Red Bull-lal, nagyon jó volt. Szóval, idén ez nem jött össze. Ha valakit így szerződtetsz, akkor a kockázatot is vállalod.”- árulta el Guenther Steiner.