Valtteri Bottas elárulta, hogy valahol még hiányzik neki a Mercedes, de az Alfa Romeón kívül nem szeretne máshol versenyezni. A finn pilóta örülne, ha 2026-ban is a csapat részese lehetne.

A finn első Alfa Romeo-s szezonja a végéhez közelít. Az előző öt szezont a Mercedes-nél töltötte. Miután éveken át a pole-kért és győzelmekért küzdött, alkalmazkodnia kellett a középmezőny küzdelmeihez. Elárulta, hogy kritikusnak érezte a környezetváltást. A finn korábban már elmondta, hogy a Mercedesnél eltöltött idő alatt hogyan fogyott el az F1 iránti szeretete. Folyamatosan nyomás alatt volt, de az Alfa Romeo-hoz való csatlakozás lehetővé tette számára, hogy újra megszeresse az F1-et.

“Természetesen mindig hiányzik az összes korábbi csapat valamilyen módon. Kétségtelen, hiányzik a Williams, hiányzik a Mercedes, nyilván sok embert megismertem ott. De ahogy az év elején mondtam, még mindig az az érzésem, hogy jelenleg nem szeretnék máshol versenyezni. A környezetváltozás jót tett. Mindig tanulsz valami újat. Ebben a sportágban rengeteget tanulunk magáról. Úgy gondolom tehát, hogy Forma-1-es pályafutásom új fejezetével határozottan több dolgot fedeztem fel. Itt kevesebb rajtam a nyomás. Izgatottan várom a folytatást. Remélem több évet eltölthetek itt. Van egy lépéshátrányunk, de pozitív évünk volt, ha megnézzük, hogy a csapat honnan jött. Persze soha nem jó lemondani arról, hogy ha egy olyan autóban ülsz, amely minden versenyt megnyerhetsz. Az más érzés. De ha megengeded magadnak, hogy új célokat tűzz ki és más a gondolkodásmódod legyen, és hosszú távon játssz, akkor minden más lesz. Megbarátkoztam a helyzettel.”- árulta el Valtteri Bottas.