Lewis Hamilton a rajt után nagy csatát vívott Carlos Sainz-al. A brit pilóta a pálya egyik kanyarját is le kellett, hogy vágja. A Mercedes a levegőbe emelkedett és valószínűleg meg is sérült. Hamilton nem tudta befejezni a szezonzáró futamot.

Lewis Hamilton jó rajtot vett Abu Dhabiban. Maga mögé utasította Carlos Sainzt az első métereken. Majd a hátsó egyenes végén a spanyol megpróbált visszatámadni, bevetődött Hamilton mellé, a brit, hogy elkerülve egy ütközést inkább kiszélesítette a kanyart. A Mercedes a levegőbe emelkedett. Hamilton a következő körökben jelezte, hogy az autó nem úgy működik, hogy kellene. Néhány körrel a leintés előtt meg is adta magát a váltó a Mercedesben, amely valószínűleg az első körös incidensben sérült meg.

“„A rázókőtől elég nagy ütést kapott a padlólemez eleje. Ilyenkor pedig veszítünk a teljesítményből. Valószínűleg ez történhetett. Felváltásoknál ezt követően nem éreztem az autó egyensúlyát. Egy olyan autóval vágtunk neki a szezonnak, amilyennel nem akartunk és azzal is fejeztük be a szezont. Olyan alapvető problémák voltak az autóval, amit nem tudtunk szezon közben kijavítani, de próbáltuk ebből kihozni a legtöbbet. Az idei szezon inkább egy csapatépítőn éreztük magunkat. Összekovácsolt bennünket. Büszke vagyok és hálás vagyok nekik, hogy ennyit dolgoztak idén is.A következő hetekben ellátogatunk a főhadiszállásra, ahol mindenkinek egyesével köszönetet mondhatok majd, s hajtunk tovább, hogy jövőre vb-esélyes autót építsünk.”- árulta el Lewis Hamilton.