Daniel Ricciardo a kilencedik helyen zárt az Abu Dhabi Nagydíjon. Az utolsó futamát töltötte a Mclaren-nél és jövőre nem lesz ott a rajtrácson. Az ausztrál pilóta jövőjéről beszélt.

A Mclaren jövőre Lando Norris-al és Oscar Piastri-val áll majd rajthoz. Daniel Ricciardo szerződését felbontották. 33 éves pilóta azóta sem talált helyet a következő évre. Ennek ola az, hogy szeretne olyan csapathoz szerződni, akivel versenyképes lehet. Ricciardo tehát biztosan nem lesz jelen a jövő évben, ugyanakkor nem úgy tűnik, hogy teljesen távol marad a sportágtól. 2023-ban valószínűleg újra a Red Bull lesz a munkaadója, melytől 2018 végén távozott korábban.

“A Red Bull a legvalószínűbb hely számomra. Nem tudom 100 százalékig megmondani, amíg nem írják alá a dolgokat. Most biztosan ehhez állok a legközelebb. Ha így lesz, akkor nem leszek ott mind a 24 futamon, hiszen akár még a rajtrácson is lehetnék. Világossá tettem, hogy szükségem van egy kis időre, hogy egy kicsit elvonuljak és magammal foglalkozzak, de valamilyen mértékben itt leszek, és megpróbálok részt venni a munkában.”- árulta el daniel Ricciardo.

PlanetF1