Sebastian Vettel utolsó futamán állhatott rajthoz Abu-Dhabiban. Az Aston Martin egy kiállással teljesítette az utolsó futamot. A négyszeres bajnok pontot szerzett. Vettel a verseny végén nyilatkozott.

A négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel a 9. helyről várhatta a lámpák kialvását az utolsó F1-es futamán. Úgy tűnt, hogy az Aston Martin ezúttal ahhoz is elég erős lesz, hogy az Alpine-ok előtt végezzen. Hamar kiderült, hogy a neki szánt egykiállásos stratégia komolyan kompromittálja majd a versenyét.

Vettel a kerékcseréje után a mezőny végére esett vissza. Ahogy egyre könnyebbé vált az autója, úgy vált az egyetlen kerékcserés stratégia is egyre erősebbé. Lewis Hamilton kiesésének köszönhetően Vettel még úgy is pontot tudott szerezni, hogy korábban el kellett engednie csapattársát, Lance Strollt, és a futam végén majdnem elkapta Daniel Ricciardo-t is. A verseny végén a következőket mondta:

“Bárcsak még több pontot szerezhettem volna, de legalább élveztem a futamot. A verseny előtti körítés más volt, de amint felraktam a sisakot, ugyanúgy verseny módba kapcsoltam. Összességében persze fontos nap ez a mai az életemben, köszönöm a támogatást, a sok mosolyt, nagyon, nagyon jól esett. Biztos vagyok benne, hogy jobban fog hiányozni ez, mint amire számítanék. Egyértelmű, hogy az elmúlt két évben nem olyan eredményeket értem el, mint akartam volna, de ettől függetlenül még nagyon fontosnak számítanak az életemben. Rengeteg dolog történt, rengeteg dologra jöttem rá. Kivételes helyzetben vagyunk, de ezzel felelősség is jár. Remélem, hogy a többiek majd továbbviszik a megkezdett munkámat, mert vannak fontosabb dolgok, mint körbe-körbe autózni. Meg szeretném mindenkinek a támogatását, a leveleket, mindent. Ez nagyon hiányozni fog. Köszönöm.”- árulta el Sebastian Vettel.