Lewis Hamilton nem tudta befejezni az Abu-Dhabi Nagydíjat. A Mercedesében technikai hiba lépett fel. A hétszeres bajnok az utolsó versenyig abban bízott, hogy legalább egy futamot nyer 2022-ben.

George Russell nyerte a Brazil Nagydíjat. Ezek után sokan arra számítottak, hogy a Mercedes az utolsó futamon is gyors lesz és felvehetik a versenyt a Red Bull-al és a Ferrarikkal. A Mercedes a verseny elején jó tempót diktált. Hamilton végül a futam végén kénytelen volt feladni a futamot egy technikai probléma miatt. Ez volt az egyetlen olyan versenye, amit technikai hiba miatt kellett feladnia. A brit karrierje során minden szezonban legalább egy futamot nyert. Idén fordult először elő, hogy ez nem sikerült. Hamilton az utolsó futamig bízott a győzelemeben.

“Mindig az utolsó versenyig hittem abban, hogy van esély. Szerintem fontos az, hogy reménykedjünk. Folytatjuk a munkát. Mindent beleadtunk. Azt hiszem, hogy az utolsó futam jól összefoglalja az idei évet. Természetesen jó lett volna nyerni, de egy győzelem nem elég. Igaz? Azt hiszem, hogy idén, mikor először futottunk be ötödikként, úgy éreztem, mint egy győzelem. Amikor megszereztük az első negyedik helyet, úgy éreztem, mint egy győzelem. Az első dobogós helyünket is győzelemként fogtam fel. Ezek a másodpercek olyan érzések voltak, mintha valóban elértünk volna valamit…….”- árulta el Lewis Hamilton.