Az utolsó futamokon a Ferrari nem volt elég erős. Abu-Dhabi-ban senki nem várta azt, hogy erősek legyenek. Mattia Binotto szerint idén elérték a céljaikat. 2023-ban az utolsó lépcsőfokot is szeretnék megugrani Maranellóban.

A Ferrari pozitív eredménnyel zárta a 2022-es szezont az Abu Dhabi Nagydíjon. Charles Leclerc-nek, mind a csapatnak sikerült megszereznie az ezüstérmet az egyéni, valamint a konstruktőri bajnokságban. Az évad elején látott fölényt követően sokak számára csalódást okozott a maranellóiak későbbi mélyrepülése. Mattia Binotto szerint azonban bátran építhetnek az idei szezonban elért eredményekre.

“Fontos volt számunkra, hogy szépen fejezzük be az évadot. Sikerült is megvalósítanunk. Mindkét tabellán ezüstérmet szereztünk, de ez nem csupán a mai futam eredményének köszönhető, hanem az egész szezonban mutatott teljesítményünknek. Véleményem szerint a 2020-as és 2021-es éveket követően senki sem várta, hogy a Ferrari ilyen erős lesz. Volt részünk hullámhegyekben és hullámvölgyekben is idén. Sikerült ismét versenyképessé tenni az istállót. Ez volt az elsődleges célunk 2022-ben. A győzelem az már egy újabb lépést jelent, mi pedig tudjuk, hogy tanulnunk kell az idei szezonból, hogy jövőre a nehezebb kihívásokat is le tudjuk küzdeni.”- árulta el Mattia Binotto.