Mick Schumacher jövőjéről még nem tudni semmit. Annyi biztos, hogy a 2023-as rajtrácson nem lesz ott. A német pilóta úgy gondolja, hogy van helye az F1-ben. Nem érzi úgy, hogy az Abu-Dhabi Nagydíj lett volna az utolsó versenye.

Schumache a vasárnapi Abu-Dhabi Nagydíjon nem remekelt. A német pilóta a 16. helyen zárt a 2022-es szezont. Öt másodperces büntetést is kapott, amiért ütközött Nicholas Latifival. a versenybírák őt találták vétkesnek. Mondván túl későn fékezett az 5-ös kanyarban.

“Szerintem Nicholas elfékezte magát. Szélesen kanyarodott. Erre nem számítottam. Frusztráló ez az egész.”- kezdte Mick Schumacher, aki a jövőjéről is beszélt.”Nem úgy érzem, mintha ez lenne az utolsó futamon az F1-ben. Nagyjából beletörődtem, hogy 2024-ben visszatérhetek, de lehet előbb is. Jövőre nem versenyzői szerepben. Biztos vagyok abban, hogy sikerül valamit találnom. Úgy érzem, sikerült megmutatnom mire vagyok képes. Sokan elégedettek voltak a fejlődésemmel.”- árulta el Mick Schumacher, aki a Mercedesnél is kiköthet. “Egykor az apám is a Mercedes versenyzője volt a Ferrari után, szóval nem értem, miért ne igazolhatnék én is egyik csapattól a másikhoz. Remélhetőleg jó döntést hozok majd. Lekötelez, hogy a Mercedes és különösen Toto ennyire nagyra értékelik a munkámat.”- zárta a német pilóta.