Carlos Sainz visszatekintett a 2022-es szezonra. A spanyol pilóta úgy gondolja, hogy összességében jó idényen vannak túl. Szerinte elégedettek lehetnek, mivel a győzelemért harcolhattak.

Az idei szezont bajnokesélyesként kezdte a Ferrari. Sokáig pedig úgy tűnt, akár mindkét vb-címet megszerezhetik az idény végén. Végül csalódniuk kellett. A Red Bull Japánban megszerezte az egyéni bajnoki címet. Végül a konstruktőri cím is az övék lett. Az energiaitalosok kiküszöbölték az év elejei gondokat. Carlos Sainz szerint van minek örülni, hiszen nagyot léptek előre a tavalyi évhez képest.

“Úgy gondolom, hogy végül is ez egy jó szezon volt a csapat számára. El kell gondolkodni azon, hogy honnan indultunk az elmúlt esztendőben.
Az, hogy újra a győzelmekért harcolunk. Küzdhettünk a bajnokságért. Szerintem összességében egy jó szezont mutat. Tudom, hogy rengeteg hibát követtünk el, és nem fejlődtünk olyan jól, mint a Mercedes vagy a Red Bull, de ezek olyan dolgok. Újra az élmezőnyben harcolunk, tudjuk azt a két-három dolgot, amin javítanunk kell. A Red Bull egyszerűen sokkal szilárdabb csomaggal rendelkezett, ami minden pályán jól működött. Különösen a szezon második felében. Azt hiszem, az első félévben mindenhol gyorsak voltunk, de az év második felében egyszerűen nem fejlődtünk eléggé. Ez már csak így megy a Formula-1,-ben. Ez az első év, amikor a csapat újra a győzelmekért küzd, így azt is láthattuk, hogy a Red Bull milyen szinten van, és hogy mit kell tennünk jövőre, ha meg akarjuk verni őket.”- árulta el Carlos Sainz.