Logan Sargeant debütálhat az F1-ben. A Williams hivatalosan is bejelentette ajövő évi pilótafelállását, miután Sargeant megszerezte a kellő szuperlicencet az induláshoz.

Jost Capito, a Williams csapatvezetője már az USA Nagydíj hétvégéjén elárulta, hogy amennyiben Logan Sargeant megszerzi a szuperlicenszhez szükséges pontokat a Formula-2-es évad végén, ő lesz 2023-ban a második versenyzőjük Alexander Albon mellett.

Abu-Dhabiban került sor az F2-es szezonzáróra. Logan Sargeant végül a negyedik helyen fejezte be újoncévét az F1 előszobájának számító szériában, ez pedig bőven elegendő volt számára a szuperlicenszpontok szempontjából. A Williams nem is várt sokat a bejelentéssel. Hétfő délután közleményben jelentette be a Williams a neveldéjükben szereplő amerikai leigazolását. Logan Sargeant a következőket mondta:

“Óriási megtiszteltetés és egy valóra vált álom, hogy megkapom ezt a lehetőséget, hogy a Williams Racingnél versenyezhetek a Formula-1-ben. Hatalmas köszönet mindenkinek a Williamsnél és a Dorilton Motor Sportsnál a támogatásért, amit a csatlakozásom első napjától, a 2021-es USA Nagydíjtól kezdődően kaptam. Az, hogy a Williams versenyzői akadémiájának része lehettem az elmúlt évben, fontos platformot jelentett számomra a fejlődéshez és ahhoz, hogy felkészülhessek erre a következő fejezetre. Készen állok és izgatottan várom, hogy részese legyek ennek a kalandnak, ahogy a csapat előretörne a mezőnyben.”- árulta el Logan Sargeant.

Racingnews365.com/