Nico Hulkenberg jövőre ott lesz az F1 rajtrácsán. A német pilóta elárulta, hogy mikor kezdődtek meg közte és a Haas között a tárgyalások.

Nico Hulkenberg elárulta, hogy nyáron felvette a kapcsolatot a Haas-al. 2019 volt az utolsó éve az F1-ben, amikor rajthoz állhatott. Azóta csak tartalékos szerepet tölthetett be.

A Haas nem hosszabbította meg Mick Schumacher szerződését. Az amerikai csapat úgy döntött, hogy egy tapasztaltabb versenyzőt ültet Kevin Magnussen mellé. Hülkenberg elárulta, hogy mikor kezdődtek meg a tárgyalások.

“2019 után először nagyon boldog voltam, hogy végre tarthatok egy kis szünetet. 2021-ben nem történt sok minden, még év elején sem, egyáltalán nem gondoltam arra, hogy visszajönnék. Aztán nyár felé valahogy megint elkezdett foglalkoztatni a gondolat. Ahogy jöttem a versenyekre és láttam, mennyire izgatott mindenki, feltört bennem a vágy. Ezután kezdődtek a megbeszélések. Egyre jobban úgy éreztem, hogy szeretnék visszatérni. A legfontosabb holnapra, hogy ismét a Forma-1-re álljon rá az agyam, főleg erre a Haasra, hogy megértsem, mert ezzel kis előnyöm lesz jövőre. Három nap szezon előtti teszt nem lesz sok, szóval kell ez a kis kedvcsináló, hogy megismerjem az autót, hogyan működnek, üléspróba is lesz, sok olyan alapvető dolog kell, amit át kell vennünk. Amíg nincs aláírás, addig semmi sem biztos, de az elmúlt egy hónapban konkrétabb és komolyabb lett a dolog, szóval egyre optimistább és biztosabb voltam abban, hogy meglesz a megállapodás.- “mondta Hulkenberg a RacingNews365.com -nak