A szezon ugyan véget ért, de a pilóták még nem mehettek el a téli szünetre. Az F1-es csapatok Abu-Dhabiban maradtak. Megkezdődik a szezon utáni tesztelés.

A szezonzáró futam után egy napot pihenhettek a csapatok és versenyzőik. Kedden viszont megkezdődik a szezon utáni tesztelés Abu-Dhabiban. A teszt a 2023-as szezonban használt Pirelli abroncsainak kipróbálásáról szól majd.

Több csapat is él a teszt lehetőségével és autóba ülteti az újonnan igazolt versenyzőiket. A csapatok azon pilótáikat is autóba ültethetik, akik kettőnél kevesebb versenytapasztalattal rendelkeznek. A McLaren, az AlphaTauri és a Williams kihasználja a lehetőséget. Oscar Piastrit, Nyck de Vries-t és Logan Sargeant is autóba ülhet.

Az Alpine, az Aston Martin és a Haas is él a teszt lehetőségével. Az Alpine lehetőséget ad Pierre Gasly-nak, aki az AlphaTauri csapattól igazoltak. Alonso az Aston Martin-t vezetheti. Hülkenberg pedig három év után tér vissza az F1 rajtrácsára és ülhet be a Haas versenygépébe.

A Red Bull, a Ferrari és a Mercedes csak egy autóval vesz részt a teszten. Két pilótájuk felváltva ülhet majd be autóikba. A teszt helyi idő szerint 9:00 és 18:00 között zajlik majd.

Red Bull Verstappen/ Perez Lawson
Ferrari Leclerc/ Sainz Shwartzman
Mercedes Russell / Hamilton Vesti
Alpine Gasly Doohan
McLaren Norris Piastri
Alfa Romeo Bottas Pourchaire
Aston Martin Stroll & Alonso Drugovich
AlphaTauri Tsunoda De Vries
Haas Hulkenberg Fittipaldi
Williams Albon Sargeant