Helmut Marko már a szezonzárón elszólta magát. Sejteni lehetett, hogy Daniel Ricciardo visszatér a bikákhoz. Az ausztrál pilóta tartalékos szerepet tölti majd be. Christian Horner pedig elmagyarázta, hogy miért szerződtették és fogadták vissza az ausztrált.

Ricciardo 2014 és 2018 között versenyzett a Red Bull-nál. 2019-ben elhagyta a csapatot és Renault istállóhoz szerződött. 2021-ben pedig a Mclaren-hez szerződött. 2022 év végén elhagyta a wokingi csapatot, mivel felbontották szerződését. Másik csapatot nem talált. Főleg olyat nem, ami megfelelt volt az elvárásainak. A nyolcszoros nagydíj-győztes 2023-ben visszatér a bikákhoz tartalékos pilótaként. Ez szerdán hivatalossá vált. Helmut Marko dicsérte Ricciardo-t és örült, hogy visszatér a Red Bull-hoz. Christian Horner pedig reméli, hogy a csapat támaszkodhat “tapasztalatára és tudására”.

“Nagyszerű dolog visszahozni Danielt a Red Bull családjába. Nagyon tehetséges és zseniális karakter. Tudom, hogy az egész gyár izgatottan várja, hogy üdvözölhesse. Tesztpilótaként és harmadik pilótaként Daniel segít nekünk az autót fejleszteni. Segíti a csapatot a tudásával, tapasztalatával. Ez kell az F1-es sikerhez. Nagyon örülünk, hogy újra együtt dolgozhatunk Daniellel, és nagyon várjuk mindazt, amit a csapatnak ad majd 2023-ban.”- árulta el Christian Horner.