Az F1 a szezonzáró után Abu-Dhabiban maradt. Egy napin át tesztelhetett a mezőny. Pierre Gasly kedden beülhetett az Alpine versenygépbe. A francia pilótát lenyűgözte az autó teljesítménye.

Galsy jövőre már az Aline pilótája lesz. Az Alpine idén a negyedik helyen zárta a konstruktőri versenyben. A keddi teszt után elismerően nyilatkozott az Alpine autóról. Úgy gondolja, hogy mindenben jobb a franciák autója mindenben jobb, mint az AlphaTauri. Gasly már érti, hogy miért volt idén annyira jó az Alpine. Gasly úgy véli, hogy az Alpine sokkal jobb tapadással rendelkezik az AlphaTauri.

“Csak egy napot tölthettem az Alpine-al Abu-Dhabiban, de így felfedeztem néhány erősségét az autónak és a benne rejlő potenciált. Okkal végeztek a bajnokság negyedik helyén. Most már értem az okait. Nem csak az autó miatt. Láttam, hogy a csapat hogyan működik. Úgy érzem, hogy az Alpine-nak jobb a tapadása. Jó érzés volt vezetni az alacsony sebességű kanyarokban is. Szóval, ez az autó azt csinálta, amit én akartam. Nyilván van még hova fejlődni. Azt tudtam, hogy az autó gyors lesz.”- árulta el Pierre Gasly.