Daniel Ricciardo visszatér a Red Bull-hoz. Pár hétig csak pletyka volt, de most hivatalossá vált. Az ausztrál pilóta a bikák tartalékos pilótája lesz 2023-ban.

A Red Bull bejelentést tett. Daniel Ricciardo visszatér a bikákhoz. 2023-ban tartalékos versenyzőként dolgozhat majd az osztrák csapatnál. Hogyan jutottunk el idáig? Ricciardo szerződését felbontották. A Mclaren három év helyett csak két évet tölthetett a wokingi csapatban. Helyet nem talált magának. Így visszatér korábbi csapatához, a Red Bull-hoz. Mivel az energiaitalos csapatnál nincs üresedés, Ricciardo csak tartalékosként térhetett vissza. A Red Bull megerősítette, hogy Ricciardo teszt és szimulátoros munkát kap majd.

A nyolcszoros futamgyőztes 2014 és 2018 között versenyzett a csapatnál. Két évet a Renault-nál és a McLaren-nél töltött. Négy évet más csapatnál versenyzett. Ricciardo arról beszélt, hogy a McLarennél töltött nehéz szezon után szeretne feltöltődni és új erővel visszatérni. Az ausztrál pilóta a következőket mondta:

“A mosolyom mindent elmond. nagyon izgatott vagyok, hogy 2023-ban tartalékos versenyzőként térhetek haza az Oracle Red Bull Racinghez. Nagyon sok szép emlékem van róluk. Hálás vagyok Christian, Dr. Marko-nak és az egész csapatnak, amiért visszafogadtak. Dolgozhatok az F1 egyik legjobb csapatával, miközben fel is töltődhetek. Alig várom, hogy együtt lehessek a csapattal és segíthessem őket a szimulátoros munkával. Hajrá.”- árulta el Daniel Ricciardo.