A 2022-es Forma-1-es szezon volt az első olyan év Lewis Hamilton pályafutása alatt, amikor sem pole-t, sem győzelmet nem tudott szerezni. Ennek ellenére a Mercedes pilótája úgy érzi, hogy ez az év kihívásokkal teli volt.

Lewis Hamilton nem érzi úgy, hogy 2022 volt a legnehezebb szezonja az F1-ben. Elismerte, hogy valószínűleg a top háromban azért benne van a 2022-es szezon.

A hétszeres bajnok F1-es karrierje során ez volt az első olyan szezon, amikor se pole-t, sem győzelmet nem tudott szerezni. Legjobb eredménye pedig a második helyezés volt. Öt futamon tudott a második helyen végezni. Hamilton csak a hatodik helyen végzett az egyéni bajnokságban. A brit bajnok mégsem ezt az évet tartja a legrosszabb szezonjának.

“Azt hiszem, a 2011-es volt talán a legnehezebb évem, már csak az életem szempontjából. Az idei év sem volt a legjobb. A legrosszabb éveim közül a top háromban benne van. Önmagamhoz képest nagyon erős szezon volt. Ami a csapatot illeti. Nagyon egységesek maradtunk. Szóval, azt hiszem, hogy ez egy kis pluszt adott ebben az évben.”- árulta el Lewis Hamilton.