Daniel Ricciardo jövőre visszatér a Red Bull-hoz. Igaz, csak tartalékos szerepet tölt majd be. Christian Horner-t arról kérdeztük, hogy az ausztrál válthatja-e Perez-t.

Daniel Ricciardo jövőre a Red Bull tartalékosa lesz. Christian Horner tisztában van azzal, hogy Ricciardo visszatérhet az F1 rajtrácsra. Christian Horner szerint Daniel Ricciardo új Red Bull Forma-1-es szerződése “konkrét okból” jött létre

Tekintettel Verstappen és Perez közelmúltban történt szócsatájára kérdések merültek fel a mexikói pilóta jövőjével kapcsolatban. Egyes hírek szerint Perez helye nincs veszélyben és Ricciardo-t sem akarják szerződtetni a helyére.

“Daniel szerződése egy bizonyos okból nagyon konkrét. Szerződésünk van Checóval a következő két évre. Idén szépen fejlődött. Kényelmesebben érezte magát a csapatban, mint az év elején. Amit Max és Checo partnersége hozott, az fantasztikus volt számunkra. Nyolc éve nem nyertük meg a konstruktőri bajnokságot. Idén sikerült és ez fantasztikus. Max és Checo között jó a viszony. Jól teljesítenek és nincs okunk arra, hogy más pilóta felé nézelődjünk.”- árulta el Christian Horner.

Mi lesz Ricciardo-val? Az ausztrál pilóta csak tartalékos szerepet tölt majd be a Red Bull-nál. Ha Verstappen vagy Perez nem tudna rajthoz állni, akkor beugorhat a helyükre. A holland vagy a mexikói pilótát leváltani őrültség lenne. “Daniel továbbra is az egyik legnagyobb név, az egyik legnagyobb karakter a Forma-1-ben. Csapatként nagyon aktívak vagyunk. Sok bemutatót és rendezvényt szervezünk. Daniel ebben is segít és ez nagy előny számunkra.”- zárta Christian Horner.