Robert Kubica idén összesen két szabadedzésen vezethette az Alfa Romeo-t. Elismeri, hogy versenyzőként valószínűleg már nem fog visszatérni az F1-be. Úgy érzi, véget ért versenyzői pályafutása.

Robert Kubica azt mondja, nem tudja, mikor fog legközelebb Forma-1 -es autót vezetni. Elismeri, hogy pilótakarrierje véget érhet.A 2008-as Kanadai Nagydíj győztese utoljára 2021-ben állhatott rajthoz az F1-ben, amikor Kimi Raikkönen Covid-tesztje pozitív lett. A lengyel pilóta a francia, majd a szezonzáró futam helyszínen ülhetett be az alfa Romeo-ba, de csak egy-egy szabadedzés erejéig. Arra a kérdésre, hogy visszatér-e még az F1 rajtrácsára, a következőket mondta:

“Nem tudom. Az egyetlen ok, amiért még mindig itt vagyok, az az, hogy néha beülhetek az autóba, mint tartalékos. Valószínűleg ennél több lehetőségem nem lesz. Az Orlen a fő partnere az Alfa Romeo-nak. El kell döntenünk, mit akarnak csinálni. Ki fog derülni, hogy igényt tartanak-e a munkámra. Nem akarok itt lenni, ha már nincs szükség rám. Mindig realista voltam, de legyünk őszinték. 38 évesen már nem lepődnék meg azon, ha többet nem állnék rajthoz az F1-ben.”- árulta el Robert Kubica.