Max Verstappen idén megszerezte második bajnoki címét. Állítása szerint nem szeretne olyan sokáig a sportágban maradni, amint Fernando Alonso.

Max Verstappen egy fotóalbumon keresztül értékelte a 2022-es szezonját. Ebben az albumban van egy kép róla és Fernado Alonso-ról. Verstappen és Alonso kölcsönösen tisztelik egymást. A kétszeres bajnokkal még a holland pilótának édesapja is versenyzett. A 41 évesen Alonso a legidősebb pilóta a rajtrácson, de a holland, bármennyire is dicsőíti pilótatársát, nem akar ennyi ideig a Forma-1-ben maradni:

“Nem, határozottan nem. Legalábbis nem a Forma-1-ben fogok versenyezni ilyen idősen. Nagyon sok futam van egy évben. Nem hiszem, hogy bírni fogom addig. Egy ponton megunod és inkább mással akarsz foglalkozni. Nem igazán akarok megdönteni bármilyen rekordot. Szeretnék-e bármilyen rekordot megdönteni? Ahhoz arra van szükség, hogy a karrierje végéig jó autóban legyen az ember, de ha annyival kell beérnem, ami ma van, én azzal is elégedett leszek. 2028-ig biztosan maradok. Aztán majd meglátjuk. Akkor már 31 éves leszek. Persze a 41 még onnan is elég messze van, de nem látom magamat a Forma-1-ben 41 évesen.”- árulta el Max Verstappen.