Karun Chandhok úgy gondolja, hogy a Ferrarinál nagyobb átszervezésekre lenne szükség annál, hogy egyszerűen lecserélnék Mattia Binotto-t, az istálló csapatfőnökét.

Olaszországban újra fellángoltak a pletykák. Az olasz lapok információi szerint Mattia Binotto távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról. A Ferrari természetesen kiadott egy közleményt, amiben cáfolta a hírt és alaptalannak nevezte a pletykákat. Binotto azt mondta, hogy nem ő dönti el, marad vagy távozik a posztról. A korábbi Forma-1-es pilóta, Chandhok, a Sky Sports szakértője úgy véli, hogy a maranellói csapatnak nagyobb átszervezésre lenne szüksége. Chandhok ezt írta a Twitteren:

“Sajnálnám, ha Mattia-t leváltanák. Megpróbált egy félelem és hibáztatás nélküli kultúrát kialakítani. Ennek részeként nem hajtotta végre azokat a változtatásokat, amelyeket kellett volna. A csapatfőnök leváltása önmagában nem megoldás. Szélesebb körű átszervezésre lenne szükség. Kíváncsi vagyok, hogy Mattia-t elküldik-e a csapattól vagy visszakapja a műszaki vezetői posztot. Ne felejtsük el, hogy idén nagyon gyors autót terveztek és gyártottak.”- írta Twitteren Karun Chandhok. Bármilyen változtatást is hajtanak végre Maranellóban a tél folyamán, a Ferrari 2023-as iterációja izgalmas lesz. Levonják-e a tanulságokat az idei hibákból? Ez csak az idő mondja majd meg.

Szerző: F1Hírek munkatársai
Forrás: PlanetF1