Többen kiálltak már Mick Schumacher mellett. Timo Glock is így tett. A volt F1-es pilóta szerint nehezen érthető, hogy a Haas miért szabadult meg Mick Schumachertől.

Jövőre számos változás lesz a rajtrácson. Elég csak az Aston Martinba igazoló Fernando Alonsóra vagy a McLarennél Daniel Ricciardót váltó Oscar Piastrira gondolni.

A Haas volt az a csapat, akik utolsóként jelentették be a 2023-as pilótafelállásukat. Kevin Magnussen maradt, de a dán új csapattársat kap. Mick schumacher helyére Nico Hülkenberg-et ültetik. Timo Glock, a Toyota egykori versenyzője, aki a Sky német nyelvű adásának honlapjára írt véleménycikkben védte meg Schumachert.

“Ahogy a Haas kezelte ezt az egész ügyet az elmúlt hetekben és hónapokban, számomra elég nehezen értelmezhető. Mick-nek volt pár hibája, de ezen kívül mindig nagyon gyors tempót diktált. Az ember tanul a hibákból. Ehelyett olyan helyzetbe került, ahol mindig azzal nyaggatták, hogy semmilyen körülmények között ne törje össze az autót. Ehhez adjuk még hozzá, hányszor hátráltatta műszaki hiba a szabadedzéseken, és akkor már mutogathatnánk a Haasra is, mert ők sem könnyítették meg Mick dolgát. Nem volt minden zökkenőmentes a részükről.”- árulta el Timo Glock.

Szerző: F1Hírek munkatársai