A Mclaren és az Alpine nagy csatát vívott a konstruktőri bajnokság negyedik helyéért, amiben alul maradtak. Lando Norris szerint évek óta ugyanaz a probléma. A wokingiak autójának nincs ereje.

A McLaren és az Alpine a 2022-es konstruktőri bajnokság negyedik helyéért küzdött. A két csapat oda-vissza váltogatta egymást a negyedik helyen. Végül a francia istálló kerekedett felül. 14 ponttal szereztek csak kevesebb, mint az Alpine. Norris szerint az autónak nem volt elég ereje és sokszor a tapadással is küszködtek.

“Ez csak a mi autónk. Az autónak nincs tapadása. Se elől se hátul. Ha elől lenne, akkor gyorsabbak lehetnék. Tönkretettük az első gumikat. Így fél másodperccel vagy egy másodperccel voltunk lassabbak. Évek óta ez a probléma. A mi dolgunk az, hogy megoldjuk ezt a gondot. Úgy gondolom, hogy a szezonból kihoztuk a maximumot. Jó sok energiát adtam a csapatnak, hogy nekivágjanak a holtszezonnak. Ha őszinte akarok lenni, akkor azt kell mondanom, hogy nem voltak jó futamaink. Ott végeztünk, ahol megérdemeltük…..”- árulta el Lando Norris.