A Szaúd-Arábiai Nagydíj szervezői újabb módosítást végeznek a dzseddai Forma-1-es pályán. Biztonságosabbá szeretnék tenni a futamokat és javítani akarnak a látási viszonyokon.

Szaúd-Arábia 2021-ben rendezték az első versenyt. Ezzel a naptár leggyorsabb utcai pályája lett. Több pilóta kritikát fogalmazott meg egyes kanyarok beláthatatlansága miatt. A 2022. márciusi verseny előtt a szervezők ennek javítására több helyen kiszélesítették a pályát és a láthatóságot is igyekeztek növelni.

2023-ban is megrendezik a Szaúd-Arábia Nagydíjat, amire árcius 19-én kerül majd sor. A futam előtt több kanyaron változtatni fognak. A 22-es és 23-as, gyors bal-jobb kombinációban található, ahol a sebesség kb. 50 km/h-s csökkentése érdekében ferde kerékvetőket fektettek le és a korlátot is áthelyezték.

A 14-es és 20-as kanyarokban, a pálya két leggyorsabb beláthatatlan kanyarjában is hátrébb tolták a korlátokat, hogy szélesebbek és jobban beláthatóak legyenek. A 14-esben a pálya jobb oldalán 7,5 méterrel nőtt meg a bukótér, míg a 20-asban öt méterrel tolták hátrébb a falat. A 8-as és 10-es kanyarokban is hasonló intézkedéseket hajtottak végre. A 4-es, 8-as, 10-es, 11-es, 17-es és 23-as kanyarokban új, döntött kerékvetőket raktak a pálya széléra, míg a 3-as, 14-es, 19-es, 20-as és 21-es kanyarok bukóterébe fekvőrendőröket helyeztek, hogy lelassítsák a pályát elhagyó autókat.