Múlt péntekre vártuk a bejelentést, miszerint Mattia Binotto lemond a Ferrari csapatfőnöki posztjáról. Korábbi hírek szerint Frederic Vasseur lehet az új jelölt, de most egy régi név is bekerülhetett a kapalba.

A Ferrari idén visszakerült a top háromba és harcolhatott a győzelemért. A szezont nagyon jól kezdték. Sokan azt hitték, hogy nehéz lesz legyőzni a Ferrarit 2022-ben. 2021-hez képest sokat félődött az olasz márka, de úgy tűnik, hogy ez nem vigasztalja a csapat felsőbb vezetését.

Már a szezonzáró előtt felmerültek olyan hírek, miszerint Mattia Binotto alatt megingott a csapatfőnöki szék. Az elmúlt egy-két hétben már több olaszországi forrás is lényegében tényként közölte, hogy a szakembernek mennie kell az év végén a csapattól. Ha a hír igaz, akkor felmerül, hogy ki léphet a helyére. Frederic Vasseur az Alfa Romeo neve is felmerült és még mindig szerepelhet a jelöltek között. Egyes hírek szerint Benedetto Vigna veszi át ideiglenesen a csapatfőnöki szerepet, miközben egy új technikai igazgatót neveznek ki.

Korábban Andreas Seidl neve is benne volt a kalapban, de a német nem valószínű, hogy elhagyná a McLarent. Az olasz lapok információi szerint Ross Brawn neve is felmerült. Ő volt az, akinek nagy szerepe volt a Michael Schumacher nevével fémjelzett sikerkorszakban. Ehhez hozzá kell tenni, hogy Brawn az év korábbi részében elmondta, hogy hátra akar lépni kicsit az F1-től, és több időt szeretne tölteni a családjával. Addig, amíg nincs hivatalos bejelentés, minden csak találgatás.